Business 5 Iunie 2009 13:49
Chiriile de lux din Bucuresti sunt, in prezent, cu 24% mai mici decat media pe 2008 si cu 10 -15% mai reduse fata de primul trimestru al acestui an.
"Pentru un apartament cu patru camere intr-o zona de top a Capitalei chiria medie actuala este cu circa 24% mai mica decat media pe 2008", a declarat consultantul Colliers International, Daniela Marin.

Potrivit datelor Colliers si CBRE Eurisko, cele mai semnificative scaderi la chiriile de lux s-au inregistrat in zona Dorobanti, in zona Parcului Herastrau si pe Kiseleff. Criza a taiat intre 1.000 si 1.500 de euro din chiria unei locuinte de lux pe Dorobanti. Daca anul trecut negocierea privind inchirierea unui apartament cu patru camere in aceasta zona pornea de la 3.500 de euro/luna, acum chiria minima se situaza, in medie, intre 2.000 si 2.500 de euro/luna.

Scaderea chiriilor in aceasta zona de top a Capitalei se situeaza, astfel, intre -30% si -43% fata de media lui 2008. Si chiriasii de lux din zona Parcului Herastrau platesc cu pana la 34% mai putin la chirie fata de 2008, si cu cel mult 10% mai putin fata de primul trimestru din 2009, noteaza NewsIn.

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox considera, pe de alta parte, ca in nordul Bucurestiului chiriile au scazut in acest an cu circa 10-15% fata de 2008. "Chiriile de lux din zona rezidentiala de nord, respectiv Primaverii, Dorobanti, Aviatorilor si Soseaua Nordului au suferit o scadere din cauza crizei financiare, dar nu o scadere dramatica. Procentual discutam despre un 10–15% aplicat pentru proprietati de lux si, in general, pentru sume mari", a declarat Raluca Plavita, senior sonsultant al departamentului rezidential la DTZ Echinox.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.