Business 4 Iunie 2009 00:44
Va invitam sa parcurgeti o serie de imagini inedite ce prezinta case construite din pamant, semnate de arhitectul elvetian Peter Vetsch. Aceste constructii se bazeaza pe conceptele arhitecturii ecologice, prezinta forme organice si sunt inzestrate cu valente artistice.
Arhitectura ecologica

Schimbarile ce au loc in cadrul comunitatii internationale necesita solutii flexibile si multi-functionale in ceea ce priveste mediul construit.
Din pacate, majoritatea cladirilor contemporane sunt rezultatul unei abordari conventionale a design-ului ce apartine trecutului.

Mai multe detalii despre arhitectura ecologica, gasiti aici.


Case de pamant


Casele de pamant create de Peter Vetsch se bazeaza pe conceptele arhitecturii ecologice. Acestea se remarca prin stransa relatie cu natura si prin faptul ca ofera experiente diferite fata de constructiile obisnuite cu patru pereti si unghiuri drepte.

Mai multe informatii despre casele de pamant create de Peter Vetsch, gasiti aici.


Invelis de pamant

Spre deosebire de constructiile rezidentiale traditionale, scopul unei case din pamant nu este acela de a trai sub, in sau deasupra pamantului, ci impreuna cu el.

Mai multe detalii despre invelisul de pamant al caselor, gasiti aici.


Forme curbe

Arhitectura acoperita de pamant beneficiaza de temperaturi echilibrate. Astfel de constructii sunt mai reci vara si mai calduroase iarna.
Formele curbe ale caselor de pamant reprezinta o sinteza ideala dintre forma si functiune.

Mai multe informatii despre beneficiile formelor curbe ale acestor case, gasiti aici.

Nu ratati Galeria Foto! O gasiti aici!


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.