Business 4 Iunie 2009 00:43
Tot mai multi retaileri isi renegociaza contractele cu proprietarii centrelor comericiale unde sunt chiriasi, astfel incat, la nivelul intregii piete, chiriile au scazut cu 20% in primele luni din acest an, sustin reprezentantii companiei Cegis Imobiliare, care administreaza 11 centre comericiale si mall-ul Grand Arena.
Reduceri de chirii au loc in permanenta, insa presiunea a crescut in acest an din cauza contextului economic. In primele luni ale anului 2009 chiriile s-au redus, la nivelul intregii piete, in medie cu 20%”, a declarat, pentru Wall-Street, Sergiu Istrate, Country Manager al Cegis.

In perioada Pastelui, Orhideea a inregistrat un trafic de peste 50.000 de vizitatori, cu 15% mai mult decat intr-o saptamana obisnuita din an.

Prezenta pe piata locala din anul 2003, compania administreaza 11 centre comerciale, trei in Bucuresti - Orhideea, Esplanada, Carrefour Colentina si restul in tara: Carrefour Ploiesti, Carrefour Brasov, Promenada Mall – Bacau, Promenada Mall – Focsani, Tom – Constanta, Felicia – Iasi, Era - Iasi, Era - Oradea si mall-ul Grand Arena, din cartierul Berceni.

Fata de perioada similara a anilor trecut, Cegis renegociaza in prezent mai multe contracte, unele fiind pentru centrul comercial Orhideea, care si-a schimbat de curand o parte din chirasi.

Sunt centre care si-au schimbat o parte din chiriasi, precum Orhideea, dar acest lucru nu este neaparat negativ, mai ales daca nu se depaseste un procent de 20%-30%. De cele mai multe ori, clientii se bucura sa vada o reimprospatare a ofertei unui centru, realizata prin schimbarea partiala a mixului de chiriasi”, explica Sergiu Istrate.

Istrate afirma ca un retailer poate lua decizia de a-si inchide un magazin dintr-un mall sau dintr-un centru comercial numai daca nu isi poate adapta rapid strategia la contextul economic actual si oferta de servicii si produse, in functie de nevoile si asteptarile clientilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.