Business 3 Iunie 2009 15:37
Premierul Emil Boc a declarat marti la Arad ca programul "Prima casa" va intra in vigoare mai devreme decat se astepta, adica la sfarsitul lunii iunie, si ca a primit de la 16 banci comerciale confirmarea ca vor intra in acest program. Totodata, acest program isi gaseste sustinatori si printre companiile de consultanta si brokeraj imobiliara, precum Regatta.
Emil Boc a spus ca Guvernul va elabora un act normativ care va contine toate conditiile care le-au fost puse bancilor interesate de program, noteaza NewsIn.

CEC Bank si alte cinci banci, invitate sa participe la proiectul "Prima Casa"


Boc: 16 banci intra in programul Prima Casa


In ceea ce priveste companiile de consultanta si brokeraj imobiliar, Regatta, a anuntat ca se alatura programului 'Prima Casa', initiat de guvernul Romaniei, pentru a sprijini tinerii in contextul economic actual. Compania va sustine efectiv programul prin oferirea unei reduceri de 50% din comisionul perceput cumparatorilor ce vor achizitiona o locuinta prin intermediul acestui proiect.

Am decis sa ne alaturam programului 'Prima Casa" pentru ca este o initiativa binevenita si necesara. In Romania, una din principalele probleme ale tinerilor este dificultatea in a-si achizitiona o locuinta. Activam de 16 ani in aceasta industrie, si prin experienta vasta de care au acumulat-o specialistii nostri, dorim sa ii sprijinim pe beneficiarii-tinta ai proiectului” a declarat Eduard Uzunov, presedintele Regatta.

Prin intermediul serviciului de Consultanta Financiara, Regatta poate sa realizeze identificarea potentialilor cumparatori prin verificarea eligibilitatii acestora, ajutand astfel bancile si eficientizand procesul de creditare

Din punct de vedere al tipului de imobile ce urmeaza sa fie tranzactionate prin intermediul programului 'Prima Cas', este recomandat ca acesta sa includa doar imobilele noi, atat cele in curs de finalizare, cat si cele ce urmeaza sa fie incepute in viitorul apropiat. Aceasta masura ar ajuta la relansarea segmentului rezidential si ar crea noi locuri de munca in domeniul constructiilor, contribuind astfel la redresarea sectorului imobiliar romanesc” a adaugat Alexandru Nitescu, Managerul Departamentului de Investitii al Regatta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.