Business 2 Iunie 2009 16:22
Dupa ce in luna martie, preturile apartamentelor din Bucuresti au inregistrat cea mai mare scadere, in ultimele doua luni fluctuatiile de pret au disparut, insa s-au schimbat criteriile de selectie ale cumparatorilor, arata analiza lunara realizata de compania de consultanta imobiliara Colliers International.
„In luna martie, piata rezidentiala a primit o palma: cea mai mare scadere de la o luna la alta inregistrata pana acum. Un soc de - 20% la nivel de Bucuresti a fost resimtit aproape peste noapte. In luna mai, fiecare sector s-a miscat ca valoare, dar oscilatiile au fost neregulate, fara o tendinta clara”, se arata in analiza Colliers.

In plus, in ultima vreme, criteriile de selectie ale cumparatorilor s-au modificat. Elementele care pana acum sase luni determinau un plus de pret, astazi si-au pierdut din valoare: diferenta dintre apartament decomandat sau nedecomandat pentru trei camere s-a estompat, iar gradul de finisare nu diferentiaza pretul decat in cazul apartamentelor cu finisaje de lux si specificatii speciale (n.r.: centrala termica proprie).

In perioada urmatoare, piata va ramane in sfera oscilatiilor neregulate, indecise, fara o tendinta evidenta. Un trend stabil va putea aparea abia toamna, daca intreaga activitate economica se va stabiliza, sustin reprezentantii Colliers.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.