Business 27 Mai 2009 12:56
Fondul de investitii norvegian Romania Invest, care a a cumparat 800 de apartamente off-plan in sapte proiecte rezidentiale, cu scopul de a le revinde ulterior, a imprumutat 1,6 milioane de euro de la Bank of Cyprus, pentru achitarea celor 25 de apartamente din proiectul My Dream Residence pe care fondul de investitii norvegian le detinea
Obiectul parteneriatului il constituie, pe de o parte, finantarea fondului de investitii norvegian cu o prima suma de 1,6 milioane de euro, pentru a reusi sa plateasca urmatoarea transa catre dezvoltator si, pe de alta parte, gasirea de solutii pentru clientii Romania Invest care au nevoie de finantare.

"Am semnat primul contract cu Bank of Cyprus pentru partea de finantare din proiectul My Dream Residence. Concret, este vorba de 25 de apartamente achizitionate de Romania Invest, partea de finantare, asigurata de Bank of Cyprus, fiind de 1,6 milioane de euro. Luam in considerare mai multe astfel de afaceri", a declarat Bjorn Hauge (foto), country manager al fondului Romania Invest. "Situatia actuala din piata ne-a determinat sa punem la punct o strategie pentru utilizatorii finali, astfel incat poata achizitiona o locuinta", a adaugat reprezentantul fondului de investitii.

Pentru ca tranzactiile din piata rezidentaiala sunt tot mai putine, Romania Invest a lansat in luna februarie o organizatie speciala de vanzari, Be Igloo, condusa de Nimrod Zvik, fostul directorul de marketing al subsidiarei BSG in Romania, Seven Hills.

Romania Invest este o companie de investitii in real estate, inregistrata la Registrul Comertului din Norvegia din ianuarie 2006. Incepand cu 9 ianuarie 2006, fondul a investit in piata romaneasca de real estate, detinand, in acest moment, in jur de 800 de apartamente in sapte ansambluri rezidentiale din Bucuresti: German Residenz (dezvoltat de Tiriac Imobiliare), Ten Blocks (situat in Militari), Platinum Vitan Towers (cartierul Vitan), Planorma (str. Doamna Ghica), Blue Tower (dezvoltat de Copper Beach pe str. Fabrica de Gheata), Armonia Titan (construit de Adama) si My Dream Residence (sos. Pipera-Tunari).

Compania are, in acest moment, un portofoliu care depaseste 115 milioane de euro, conform raportului de evaluare realizat de compania internationala de consultanta imobiliara King Sturge. Fondata, initial, de 400 de investitori norvegieni, compania numara acum mai mult de 500, atat persoane fizice cat si juridice. Consiliul director al Romania Invest AS este format din lideri ai pietei de afaceri norvegiene, majoritatea avand multi ani de experienta in investitii in zona de est a Europei, precum Polonia si tarile baltice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.