Business 15 Mai 2009 23:50
O solutie pentru a vinde mai repede in perioada de criza consta in realizarea unor lucrari de calitate.
Zona, cea mai importanta

Mihaela Alexandroiu,proprietar RE/MAX Bastion

„In mod sigur amenajarea de bun gust si designul aduc valoare oricarei locuinte, doar ca, de la un punct incolo, fiecare are notiunea sa privind bunul gust. Elementele importante sunt impartirea spatiului si calitatea finisajelor, dar nimic nu sta inaintea amplasamentului.

” Fiecare zona are limitele sale superioare si inferioare intre care merita investit in finisaje, pentru ca, in final, la vanzare, sa obtii un profit de pe urma lor. „Proprietarii care au facut un business din inchirierea proprietatilor stiu ca o locuinta trebuie reamenajata total, implicand o renovare sau o remobilare in termen de trei-patru ani de la prima inchiriere.

Bineinteles ca intretin periodic locuinta, implicandu-se in orice reparatie necesara si in liftarea spatiului pe perioada desfasurarii contractului.” Pretentiile rezonabile ale chiriasului sunt satisfacute de obicei, de catre proprietar.

Proprietarii care nu fac acest lucru la standardele de mai sus, inchiriaza cu preturi mai mici cu pana la 30-40%, fata de un bun proprietar. „In timp, acesta din urma este cel mai castigat, deorece el inchiriaza mai repede, obtine cea mai buna chirie si, nu in ultimul rand, un bun renume.”

Proprietatea trebuie sa fie bine intretinuta, ingrijita, instalatiile sa fie in stare buna. De asemenea, izolatiile sunt importante. In acest sens sunt recomandate geamuri termopan sau materiale cu transfer termic redus pentru fatada.

„Amenajarea in sine are mai putina importanta, intrucat fiecare are gustul sau, visul propriu de a-si amenaja si a-si decora locuinta. De obicei, aceste lucrari cresc pretul unui imobil cu valori cuprinse intre 10 si 15% din valoarea sa anterioara acestor modificari.”


Clientul roman, accent pe functional

Cristi Cocioba, arhitect, director executiv BICAU

„In Romania, comportamentul de cumparare al consumatorilor la achizitia unui apartament este profund diferit de cel al locuitorilor din tarile occidentale. Fara mari exceptii, fiecare cumparator autohton prefera sa modifice total apartamentul achizitionat si sa vina ulterior cu propriile finisaje.

” In acest mod, imbunatatirile proprietarului legate de o amenajare propriu-zisa sunt mai putin relevante. Ceea ce-i intereseaza cu adevarat pe cei care fac o achizitie de acest tip sunt elementele functionale, respectiv prezenta unor geamuri termopan cu o tamplarie care sa asigure un oarecare confort termic, instalatii electrice, instalatii sanitare si de canalizare noi, eventual prezenta unei centrale termice de apartament noua.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.