Business 14 Mai 2009 12:24
Aprilie se prezinta ca o luna calma, dupa cea mai mare depreciere a preturilor apartamentelor, inregistrata in luna precedenta, martie.
Desi la nivel de sector s-au inregistrat schimbari moderate de pret, la nivel de Bucuresti, atat pentru segmentul apartamentelor noi, monitorizate prin BREI-N, cat si pentru cel al apartamentelor vechi, monitorizate prin BREI-V, indicele global se mentine la aproape aceeasi valoare cu cea a lunii martie, arata analistii Colliers International .

Sectoarele Capitalei s-au comportat diferit, cu oscilatii intre - 1% si + 7%. Sectorul 1 a inregistrat cea mai mare crestere, ajungand pana la 1.582 eur/mp. Sectorul 2 si sectorul 3 au cunoscut fiecare o apreciere a preturilor cu 3%. In acelasi timp, preturile apartamentelor situate in sectoarele 4 si 6 s-au depreciat usor, cu cate1%.

Comparativ cu nivelul de acum 6 luni, toate sectoarele au suferit scaderi de preturi , cu marje intre - 16% si - 40%. Totusi, cresterea resimtita de cateva dintre zonele Bucurestiului poate indica depasirea unui punct de minim, ceea ce inseamna ca ne putem astepta ca in lunile urmatoare sa vedem o tendinta de stabilizare a preturilor.


Sursa: Colliers International


Graficul evolutiei BREI-N vs. BREI-V pentru 2008 si inceputul lui 2009:


Sursa: Colliers International

* Mp se refera la suprafata construita a apartamentului plus suprafata teraselor. Valorile exprimate in text includ TVA.
Valorile calculate au la baza si date puse la dispozitie de catre Anunturi Particulari.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, având aproximativ 293 de birouri in 61 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.