Business 12 Mai 2009 17:33
Piata imobiliara traverseaza momente dificile. Constructiile aproape s-au sistat, preturile locuintelor au scazut considerabil iar tranzactiile sunt extrem de putine. Toate aceste aspecte vor fi dezbatute la cea de-a 6-a editie a Forumului Financiar Central si Sud Est European, anunta organizatorul, Forum Invest.
O statistica arata ca in primul trimestru din 2009 s-au realizat cu aproape 50.000 de tranzactii mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Cu toate acestea, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu este optimist. El crede ca sectorul constructiilor nu se va prabusi, investitiile private in derulare vor continua si vor fi deschise noi santiere.

"O parte din investitiile private nu au cum sa se opreasca, deoarece sunt in curs de derulare. Santierele in foarte mica masura vor fi inchise. Din contra, aspectul cel mai vizibil o sa fie deschiderea de noi santiere. Mediatizarea aceasta a opririi santierelor in marile proiecte rezidentiale nu trebuie sa ne alarmeze. In plus, numarul de permise de constructie a crescut in perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009”, a declarat Guvernatorul BNR, Mugur ISarescu.

Printre domeniile afectate de criza care se vor afla in atentia invitatilor de la Forumul Financiar Sud Est European - Bucuresti, 18 -22 mai: domeniul bancar, accesul la fondurile structurale, asigurarile private, investitiile zonale. Printre invitatii care vor comenta situatia, furnizand, in egala masura, si viziunile proprii asupra procesului de redresare economica, se numara guvernatori de banci nationale din regiune, bancheri, reprezentanti ai institutiilor financiare internationale.

Forum Invest, infiintata in 1997, este unul din cei mai importanti organizatori de evenimente economice internationale. De-a lungul timpului, peste 6000 de personalitati politice, oameni de afaceri, analisti si jurnalisti din toata lumea, au participat la evenimentele Forum Invest, organizate in peste 20 de locatii din toata lumea. Compania are misiunea de a stabili un cadru eficient de comunicare transfrontaliera intre jucatorii politici si institutionali, comunitatea de afaceri si presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.