Business 11 Mai 2009 23:00
Compania de investitii New Europe Property Investments (NEPI), inregistrata in Insula Man, a anuntat ca a incheiat discutiile privind preluarea fondului de investitii Carpathian (fostul Dawnay Day Carpathian), suma oferita fiind de o,20 euro/actiune, ceea ce evalueaza compania la 46,4 milioane euro, scrie Yahoo! Finance.
"In urma rezultatelor preliminarii afisate pe data de 1 mai, consiliul director al companiei a decis sa isi continue planurile pe termen mediu, fara a mai vinde din actiuni. Discutiile cu posibilii investitori s-au incheiat, intrucat compania nu mai este dispusa catre nici un fel de preluare", se arata intr-un comunicat al fondului Carpathian.

In plus, oferta de vanzare era valabila doar pentru o participatie de cel mult 49,9% din actiuni, insa pretul per actiune oferit de NEPI nu a fost suficient pentru a atinge profitul dorit de investitori. Prin urmare, Carpathian a anuntat ca perioada de acceptare a oricarei oferte s-a incheiat.

NEPI a anuntat in cadrul unei sedinte bursiere ca negocierile s-au incheiat, deoarece fondul de investitii britanic a respins oferta de 0,20 euro/actiune, insa NEPI isi rezerva dreptul de a face o noua oferta pentru Carpathian pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra.

Pe piata locala, NEPI a cumparat anul trecut doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din tara de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro. Cladirile sunt cele in care se afla sucursalele de judet ale bancii Raiffeisen, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.