Business 5 Mai 2009 11:36
Perioada actuala nu pare la prima vedere una inspirata pentru achizitii imobiliare. Pentru cei care isi doresc insa o investitie buna pe termen lung, anul 2009 este perfect pentru cautarea unor oferte profitabile in intreaga lume. BusinessWeek ne prezinta cele mai profitabile locatii din Europa pentru investitori.
  • Statiunile alpine

Cu un numar de 1,2 milioane de turisti anul trecut, statiunile alpine din Austria si Elvetia ofera investitorilor inspirati variante avantajoase de inchiriere si achizitionare in domeniul de real-estate.

De asemenea, restrictiile privind proprietarii straini au fost tocmai indepartate, ceea ce inseamna ca aceste doua piete ale Europei Centrale reprezinta inca o noutate pentru jucatorii exteriori.

Totodata, in majoritatea satelor de munte, legile stricte limiteaza constructia de noi case, asigurandu-se astfel o cerere mai mare decat oferta in perioada vacantelor.

Exemplu: O cabana cu trei dormitoare intr-o statiune din Elvetia ii poate costa pe invetitori 450.000 euro.
  • Croatia si Muntenegru

Daca ceea ce va doriti este un stil de viata tipic italian, la preturi mult mai mici, luati in considerare tari precum Croatia si Muntenegru.

Ambele au deschidere la plajele insorite ale Marii Andriatice si dispun de porturi si orase la mare, care concureaza cu celebrele orase de acest fel ale Italiei.

De exemplu, orasul Dubrovnik din Croatia s-a dezvoltat enorm, iar preturile locuintelor s-au triplat chiar inainte ca efectele crizei financiare sa se observe si aici.

Examplu: o resedinta in apropierea orasului Dubrovnik, cu patru dormitoare, casa pentru oaspeti cu doua dormitoare si piscina valoreaza acum mai putin de un milion de euro.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.