Business 4 Mai 2009 00:47
Costul pe metru patrat a scazut sub 1.000 de euro in Arad, Constanta si Timisoara. Numarul oraselor in care dezvoltatorii opereaza diminuari semnificative de pret, in speranta de a vinde locuintele noi, s-a dublat in ultima luna.
Lista oraselor in care exista la vanzare apartamente noi la sub 1.000 de euro pe metru patrat a fost deschisa de Baia Mare. In martie au aparut asemenea oferte si in Bacau si Oradea. Cea mai mare scadere a pretului mediu pe metru patrat s-a inregistrat in aprilie la apartamentele noi din Cluj.

Daca la jumatatea lui martie acest cost era 1.160 de euro, astazi el atinge nivelul de 970 de euro, potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro. Alte orase care se situeaza in prezent sub pragul de 1.000 de euro pe metru patrat sunt Arad (860 de euro) si Timisoara (990 de euro). Diminuari de preturi s-au inregistrat si in Tirgu Mures. Garsonierele sunt mai ieftine cu 3.000 de euro, iar vilele costa cu 40.000 de euro mai putin fata de inceputul anului.

Din datele pe care le detinem, scaderile preturilor din ultimele luni nu au ca efect cresterea numarului tranzactiilor”, afirma Daniel Crainic, marketing manager imobiliare.ro.

Motivele sunt cele cunoscute: blocajul finanicar si cel psihologic. „Toti cumparatorii asteapta minuni la preturi. Chiar daca pretul ar scadea cu inca 10%, tot nu s-ar debloca vanzarile. Locuintele noi se vand extrem de greu chiar si la oferte incredibile, cu 30% avans si rata lunara in jurul a 150 de euro fara dobanda”, spune Aurel Vid, manager al agentiei imobiliare timisorene Sovida.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.