Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat 366 locuinte in luna aprilie 2009. Apartamentele au fost finalizate in cadrul Programului Locuinte pentru tineri, anunta agentia intr-un comunicat.
Apartamentele sunt destinate inchirierii si se gasesc in urmatoarele judete:
  • Arad, orasul Arad, Zona Micalaca Est II– 68 unitati locative;
  • Braila, orasul Braila, Cartier Brailita, Strada Viilor – Strada Vadu Catagatei etapa II – 32 unitati locative;
  • Bucuresti, sector 2, Strada Maior Bacila, etapa III - 83 unitati locative;
  • Constanta, orasul Mangalia, Str. Oituz nr. 75 etapa II, - 16 unitati locative;
  • Dolj, orasul Craiova, Strada Potelu etapa II nr. 7 – 37 unitati locative;
  • Hunedoara, localitatea Uricani, Bulevardul Muncii, bloc 13 – 20 unitati locative;
  • Vrancea, orasul Adjud, Zona Grup Scolar Agricol – 20 unitati locative;
  • Salaj, orasul Zalau, Cartier Dumbrava Nord, Strada Viitorului etapa I – 90 unitati locative.
La acestea se adauga 20 de locuinte finalizate in cadrul Programului pilot de constructii utilizand tehnologii noi, in Judetul Neamt, localitatea Roznov.

De la inceputul anului 2008, Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat, in cadrul acestui program, 531 unitati locative.

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera. Blocurile au 3-4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu 2 sau 3 camere.

Blocurile construite de ANL in cadrul Programului Locuinte pentru tineri sunt in garantie pe o perioada de 2 ani si orice problema semnalata de locatari in aceasta perioada este rezolvata de firmele de constructii cu care sunt incheiate contractele.

Dupa finalizare, Agentia Nationala pentru Locuinte preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor care indeplinesc conditiile pentru a putea primi o casa.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa-si desfasoare activitatea in localitatea respectiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.