Membrii Comisiei de administratie, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic au adoptat, marti, un raport de admitere pentru OUG 12/ 2009 privind exproprierile necesare pentru continuarea lucrarilor la pasajul Basarab.
"Comisia a luat astazi in discutie proiectul venit de la Senat privind declararea de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii la pasajul rutier Basarab si a intocmit un raport de admitere a legii in forma adoptata de catre Senat", a declarat deputatul PSD Mircea Dusa, potrivit NewsIn.

Dusa a precizat ca nu a fost modificat plafonul de 104.720.000 de lei destinat despagubirii proprietarilor celor 16 imobile care urmeaza sa fie expropriate. Legea de aprobare a OUG 12 /2009 urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor care este forul decizional.

Plenul Senatului a decis pe 6 aprilie, cu 69 de voturi pentru, 11 impotriva si opt abtineri reglementarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul pasajului Basarab.

Senatorii au modificat doar la nivelul tehnicii legislative Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de interes local ,"Pasaj denivelat rutier superior Basarab".

Potrivit textului votat de senatori, care va fi decis de catre deputati, este declarata de utilitate publica lucrarea de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab". De asemenea, se aproba declansarea procedurilor de expropriere, pentru cauza de utilitate publica, a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii mentionate.

Senatorii au acceptat si ca, in vederea justei despagubiri pentru imobilele situate pe amplasamentul lucrarii, sa se aloce suma de 104.720 mii lei, din bugetul Primariei Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.