Inaintea oricarei amenajari este esentiala realizarea unui plan de lucru. Conceperea unui plan bine elaborat este foarte importanta deoarece acesta iti va pune ordine in idei. Foarte multe persoane se aventureaza in procesul de amenajare fara sa-si stabileasca in prealabil niste repere, iar rezultatul final este unul total lipsit de coerenta. Pentru a evita acest lucru ia in considerare urmatoarele sfaturi.

Ce trebuie sa contina acest plan de lucru?

1. Planul incaperilor

In primul rand este foarte important sa schitam un plan al locuintei. Nu trebuie sa fii un specialist pentru a putea realiza acest lucru. Inarmeaza-te cu o ruleta, o coala de hartie, un creion si o rigla. Masoara dimensiunile incaperilor, golurile usilor si ferestrelor si transpune-le pe hartie. Importanta acestui plan consta in faptul ca iti ofera date pretioase legate de ce elemente poate sa cuprinda locuinta si o imagine mai clara despre proportii si dimensiuni. Astfel, vei sti in mod precis care sunt dimensiunile cele mai potrivite pentru piesele de mobilier si care sunt locurile cele mai adecvate pentru amplasarea acestora.

Foarte multe interioare prezinta piese de mobilier nepotrivite ca scara cu dimensiunile incaperii respective, iar acest lucru se datoreaza in cea mai mare parte faptului ca proprietarul nu a analizat in prealabil ce anume permite locuinta sa. Inainte de achizitionarea noilor piese de mobilier este foarte important sa cunosti ce dimensiuni se vor potrivi in incaperile locuintei tale. De asemenea, planul iti ofera informatii si despre ce categorii de piese de mobilier trebuie sa achizitionezi.

2. Cromatica

Stabileste in prealabil cromatica elementelor din incapere. Nu trebuie sa mergi pana in cele mai mici detalii, dar cateva idei generale sunt mai mult decat binevenite. Astfel, vei putea evita nepotrivirea de tonalitati, foarte frecvent intalnita in cadrul locuintelor. Alegerea prealabila a culorilor este foarte importanta pentru ca toate elementele din casa sa se potriveasca intre ele. Se poate intampla sa-ti placa anumite culori pentru pereti si pentru mobilier, insa acestea, aduse laolalta, nu se potrivesc sub nicio forma. Asadar, prestabilirea lor te poate scuti de eventuale surprize.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.