Invitat la ultima editie a showului Larry King Live pentru a vorbi despre noua sa carte, “Gandeste ca un campion", Trump a dezvaluit cateva idei despre cum sa prosperi pe timp de criza, acceptand sa vorbeasca si despre Obama sau taxe.

Pe parcursul unei discutii mai ample, miliardarul american a insistat asupra investitiilor in domeniul imobiliar, considerate o excelenta oportunitate in aceasta perioada. "Desi in lume, la ora actuala, este o dezordine si mizerie toatala, sunt vremuri extraordinare pentru antreprenori. Este timpul pentru oameni inteligenti, pentru oameni ca mine, ca tine, pentru investitori".

Despre acest lucru este vorba si in cartea "Gandeste ca un campion", lansata, in special, ca urmare a situatiei critice care pune la grea incercare intreaga lume. Desi mesajul este unul optimist, gazda celebrului show, Larry King, a pus problema lipsei sperantei in aceasta perioada, intrebandu-l pe omul de afaceri daca este totusi momentul pentru a gandi ca un campion. "Este cel mai bun timp pentru a gandi ca un campion", a afirmat Trump. "Putem da exemplu urmatoare situatie: Ti se pune ipoteca pe casa. Te duci la banca, unde poate o sa ajungi la o intelegere, poate nu. Insa poti incheia o afacere cu banca pentru o alta casa, poate chiar mai buna decat cea in care locuiesti. Vor face orice afacere sa scape de un produs, pentru ca au case cu miile, preluate de la proprietari care nu au putut sa-si plateasca ipotecile", a adaugat afaceristul.

Cat despre finante, daca nu dispui de capital, desi este timpul sa investesti, Trump este de parere ca bancile ar trebui sa asigure acesti bani pentru afaceri si sa acorde imprumuturi. Donald Trump a recunoscut insa ca obtinerea unui credit imobiliar in aceasta perioada este dificila si a criticat bancile pentru faptul ca nu imprumuta mai multi bani, moment in care nu-si respecta indatoririle.

King a pus punctul pe 'i' intrebandu-l pe Trump daca a fost nevoit sa faca disponibilizari in aceasta perioada de criza. "Este un lucru trist, dar realitatea este ca trebuie sa le spui anumitor oameni <esti concediat>".

New York planuieste o asa numita taxa a milionarilor, ce ii va afecta in primul rand pe oamenii bogati, mai exact pe cei cu venituri incepand de la 300.000 de dolari. "Este un lucru ridicol ce poate distruge acest stat. Si ce daca vor mari taxele pentru oamenii bogati? Ei au atatea variante, cum ar fi Palm Beach, Florida. Pot sa ma mut intr-unul din aceste locuri, nu poate fi chiar atat de rau, nu sunt obligat sa locuiesc pe Fifth Avenue", a comentat, ironic, Trump, referindu-se la aceasta taxa.

Afaceristului a vorbit si despre fenomenul care s-a facut simtit in aceasta perioda in randul tutror paturilor sociale, si anume frica. Este teama daunatoare in aceasta perioada de criza economica sau te trezeste la realitate? Donald Trump este de parere ca oamenii sunt indreptatiti sa se teama, din moment ce isi pierd casele si slujbele. "Daca iti este teama inseamna ca esti realist, nu gresesti daca iti este frica, dar trebuie sa faci ceva in legatura cu asta, despre asta este vorba in cartea mea. Iesi in lume, du-te in locul potrivit, cauta cea mai buna slujba, ofera-ti serviciile acolo unde este nevoie de oameni", ne sfatuieste Donald Trump.

Intrebat de ce nu vor patriotii sa plateasca taxe, Trump a raspuns ca cei care nu platesc taxele nu inseamna ca nu sunt patrioti, si vor sa plateasca taxe si trebuie insa vor sa plateasca taxe rezonabile si nu sa risipeasca banii. Astfel, un alt sfat, in afaceri, este acela de a fii rezonabil: "Intotdeauna trebuie sa fii rezonabil, ceea ce nu este rezonabil este razboiul din Irak. Acolo sunt 1 trilion de dolari, dar mai important este faptul ca sute de mii de oameni sunt omorati si mutilati, este pacat, iar pentru mine, asta nu e rezonabil", a declarat raspicat miliardarul. "Si inca ceva, nu Saddam Hussein a fost cel care a doborat World Trade Center", a adaugat acesta.

In cadrul aceluiasi interviu, Trump a dezvaluit ca il simpatizeaza pe presedintele Americii, iar asta pentru ca munceste foarte mult. "Incearca sa reconstruiasca reputatia noastra in lume, patata de administratia anterioara. Nu spun ca sunt de acord cu tot ceea ce face, dar sunt de acord cu modul in care actioneaza in privinta bancilor, fie ca le sponsorizeaza, sau le nationalizeaza, nu conteaza, atata vreme cat se asigura ca bancile functioneaza".

Mai mult, il considera un campion: "Da, cu siguranta este un campion, a castigat desi cand a anuntat pentru prima data ca va candida, oamenii nu i-au dat practic nicio sansa, iar el a mers mai departe".

Este insa Donald Trump afectat de criza economica in vreun fel? A fost constrans sa-si schimbe stilul de viata in aceasta perioada? "Nu, pentru ca sunt de parere ca inteleg viata. Cred ca inteleg cum sa traiesc, ma bucur de viata mea, nu traiesc intr-un mod extravagant asa cum cred unii oameni, iar ca antrepenor, acesta este cea mai favorabila perioada pentru afaceri din cate am vazut", a conchis miliardarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.