O fundatiepregatita pentru un imobil de cel putin 10 etaje a aparut, de o jumatate de an, in zona de nord a parcului Herastrau. Informatiile duc catre firma Domino 94 Impex SRL, controlata de Bartolomeu Finis, fost client al guvernarii Nastase. Primarii Oprescu si Chiliman se declara revoltati, dar iau masuri anemice.

Doua treimi din zona dinspre Soseaua Nordului a parcului Herastrau sunt ingradite, iar pe garduri scrie, din loc in loc: „Proprietate privata. Accesul persoanelor straine interzis”. Ingradirile s-au facut pe trei portiuni. In cea din mijloc a fost turnata o fundatie a unei viitoare constructii, cu o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati. Constructia este ascunsa de un gard de plasa dublat de o panza verde netransparenta, gard care ingradeste aproape un hectar de parc. Gardul vine pana in trotuarul de pe marginea lacului.

Potrivit directorului Clubului Nautic Herastrau, Liviu Doara, acel teren apartine firmei Domino 94 Impex SRL. „Firma detine sapte hectare din parc, pe care le-a cumparat de la Biroul de Turism si Tranzactii (BTT).
Pe langa terenul pe care se afla clubul, firma detine si acel teren pe care se afla fundatia. Stiu acest lucru pentru ca noi am dat in judecata firma pentru anularea certificatului de proprietate pe care l-a primit BTT de la Ministerul Turismului in ’92-’94
”, ne-a declarat directorul clubului nautic, Liviu Doara.

Celelalte doua zone imprejmuite au tot o suprafata de cate un hectar, fara a exista indicii privindu-i pe proprietari.

Intrebati cum s-a putut construi aceasta fundatie in parcul Herastrau, administratorii zonei verzi, adica primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, sustin ca totul s-a facut ilegal si ca nici unul dintre ei nu a avizat asa ceva.

Noi nu am dat autorizatie pentru acea fundatie. Noi am vrut sa-i amendam. Cand am ajuns acolo am constatat ca erau deja amendati de inspectorii Primariei Capitalei. Nu poti amenda de doua ori aceeasi fapta. Cei care au construit acolo au facut-o ilegal, pe motiv ca in acea zona nu se poate construi avand in vedere ca este spatiu verde. Si ingraditul zonei a fost facut ilegal”, ne-a declarat Andrei Chiliman.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.