Rusia, Polonia si Romania conduc in topul tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) care au atras cele mai mari investitii imobiliare in anul 2008, sectorul perferat fiind spatiile de birouri, arata cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.


  • Romania, pe locul trei in ECE

Anul trecut, tara noastra a atras 13,7% din totalul investitiilor imobiliare din ECE, clasandu-se pe locul al treilea, dupa Polonia, cu 19,1% si Rusia, cu 45,8% din investitii. In ciuda problemelor economice din a doua jumatate a anului, cauzate de scaderea pretului petrolului, Rusia a ramas cea mai atractiva piata si singura tara care a inregistrat un volum mai mare de investitii comparativ cu cel din 2007. Cele mai mari scaderi ale investitiilor au fost in Ungaria, Ucraina si Cehia.

Mai multe detalii despre pozitia Romaniei in topul ECE, gasiti aici.

  • Spatiile de birouri, cele mai atractive investitii

Sectorul spatiilor de birouri a atras cele mai mari investitii in 2008, avand o pondere de 51,2% din totalul investitiilor realizate in Europa Centrala si de Est. El a fost urmat de sectorul de retail, cu 33,9% si de cel al spatiilor mixte, cu doar 8,7%. In ceea ce priveste tranzactiile cu proprietati mixte, Romania a ocupat primul loc din regiune, portofoliul tranzactionat avand o cota de 67,4%, in timp ce Polonia si Cehia aun avut 17,5%, respectiv 15,1%.

Mai multe informatii despre cele mai atractive investitii de pe piata imobiliara, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.