Peter Zumthor a fost desemnat noul laureat al Premiului Pritzker pentru Arhitectura, cea mai inalta distinctie ce se acorda anual arhitectilor in viata. Iata cateva detalii legate de premiu si castigatorul acestuia.

Premiul Pritzker

Peter Zumthor din Elvetia a fost numit laureatul din 2009 al Premiului Pritzker pentru Arhitectura. Acest premiu este o distinctie ce se confera arhitectilor in viata, ale caror opere construite demonstreaza o combinatie de talent, viziune si dedicare, aducand contributii consistente si semnificative umanitatii si mediului construit prin intermediul artei arhitecturale.

Mai multe detalii despre premiul Pritzker gasiti aici.
Istorie

Premiul international Pritzker, ce se acorda in fiecare an unui arhitect in viata pentru realizari de exceptie, a fost infiintat de catre familia Pritzker din Chicago, prin intermediul Fundatiei Hyatt in anul 1979.

Mai multe informatii despre istoria acestui premiu, gasiti aici.
Peter Zumthor

Laureatul acestui an, Peter Zumthor, a fost anuntat de catre Fundatia Hyatt in cursul zilei de ieri si a fost desemnat de catre un juriu format din 9 specialisti. Cu toate ca majoritatea operelor arhitectului in varsta de 65 de ani au fost realizate in Elvetia, acesta a elaborat proiecte si in Germania, Austria, Olanda, Anglia, Spania, Norvegia, Finlanda si Statele Unite ale Americii.

Mai multe detalii despre laureatul premiului Pritzker al acestui an, gasiti aici.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.