Reprezentantii Baneasa Investments afirma ca oprirea lucrarilor de infrastructura din cartierul rezidential Baneasa poate avea un impact negativ pentru intreaga zona de nord a Capitalei, dupa ce Banca Mondiala a cerut primariei sa inceteze lucrarile de infrastructura din apropierea acestui cartier, din cauza scandalului din jurul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

"In acest moment, nu avem informatii oficiale in aceasta privinta, asa cum s-a mentionat in recenta comunicare de presa a Primariei Generale – nici din partea Primariei Generale, nici din partea Bancii Mondiale", se arata intr-un comunicat transmis de Baneasa Investments.

Proiectul de infrastructura include drumuri, canalizare, drenaj, alimentare cu apa si este finantat ca parteneriat intre Primaria Generala (35%) si Banca Mondiala (65%) si scopul acestuia este deservirea intreagii zone de nord a Bucurestiului, acoperind arii semnificative ale sectorului 1 si sectorului 6, si nu doar a zonei Baneasa. Acesta este un proiect comunitar integrat si functionalitatea lui depinde de finalizarea acestuia ca un intreg. "Esuarea finalizarii proiectului din cauza Primariei Generale poate avea un impact negativ mai degraba pentru intreaga zona de nord a capitalei, decat pentru zona Baneasa in sine", sustin reprezentantii Baneasa Investments.

"Toate lucrarile de infrastructura care fac obiectul finantarii proiectului Bancii Mondiale se efectueaza exclusiv pe terenurile aflate in proprietatea municipalitatii din zona Baneasa. Pana la acest moment, doua treimi din lucrarile de infrastructura aferente acestei zone sunt finalizate", se mai arata in comunicatul Baneasa Investments.

Reprezentantii Baneasa Investments afirma ca nu vad "nicio legatura si nicio relationare legala intre investigatia in curs efectuata de DNA si proiectul co-finantat de Banca Mondiala pentru lucrarile de infrastructura aferente zonei de nord a capitalei".

Banca Mondiala a cerut Primariei Capitalei, printr-o scrisoare, sa inceteze lucrarile de infrastructura din apropierea cartierului rezidential Baneasa, dupa ce a primit semnale din presa legate de scandalul din jurul lui Puiu Popoviciu. Potrivit primarului general al Capitalei este vorba despre lucrari de canalizare care cuprind 4-5 kilometri, lucrari la doua statii de epurare a apelor fluviale si lucrari de reabilitare a sistemului rutier.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu si fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Baneasa, Ioan Alecu, sunt cercetati de DNA in cadrul unui dosar care se refera la terenuri ale institutiei de invatamant superior, pe care Popoviciu ar fi construit un complex rezidential.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.