Tranzactiile imobiliare inregistrate in primele doua luni ale anului au scazut cu 37,43% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Astfel, in perioada ianuarie - februarie 2009 au fost inregistrate 48.610 de tranzactii imobiliare, in scadere cu aproximativ 29.000 fata de perioada ianuarie - februarie 2008, cand au fost inregistrate 77.695 de tranzactii imobiliare.

Presedintele UNNPR, Dumitru Viorel Manescu, considera ca o estimare a evolutiei tranzactiilor imobiliare pentru acest an este dificil de facut chiar pornind de la datele primelor luni. "Este foarte greu sa facem o asemenea estimare dat fiind previziunile facute de analistii financiari. Cu toate acestea, in cazul in care se va relansa creditul imobiliar dupa opinia noastra vom asista la o crestere a activitatii in toate domeniile", a declarat citat de NewsIn presedintele UNNPR.

Acesta a mai spus ca scaderea acestei activitatii se reflecta si in valoarea impozitelor incasate din tranzactiile imobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.