Numarul bancilor dispuse sa acorde credite ipotecare este in crestere, iar gradul de indatorare ajunge in unele cazuri pana la 70%, se arata intr-un comunicat al Coldwell Banker Mortgage, serviciul de consultanta alColdwell Banker Affiliates of Romania.

Inceputul acestui an a adus o ajustare a produselor bancare prin cresterea gradului de indatorare, reducerea avansului minim ogligatoriu si scaderea ratelor dobanzilor la credite.

Astfel, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari BNR, o parte din banci au crescut deja gradul de indatorare pentru credite ipotecare pana la 50% - 70% in unele cazuri.

“Pe o piata imobiliara in asteptare, in care clientii si-au pierdut increderea in faptul ca mai exista solutii de finantare bancare pentru locuinte, este important ca acestia sa stie ca se pot obtine credite ipotecare in conditii similare cu cele anterioare inceperii crizei mondiale. Aceasta asteptare are o influenta majora asupra contractarii de credite, o mare parte din brokerii de credite s-au reprofilat pe alte activitati, iar altii s-au restrans la un nivel minim”, afirma Marius Andronache, director Coldwell Banker Mortgage, Valution & Research.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.