Constructorii din Romania isi propun infiintarea unei banci cu scopul de a finanta acest sector, capitalul necesar desfasurarii activitatii provenind din piata interna.

Federatia Generala a Sindicatelor "FAMILIA" si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) estimeaza ca, in 2012, vor infiinta o banca pentru constructorii romani, cu scopul de a finanta acest sector, a declarat presedintele FGS Familia, Dan Cristescu (foto).

''Proiectul pentru o astfel de banca a constructorilor trebuie realizat in doua trepte. In acest an, ne vom ocupa de promovarea proiectui, urmand ca in trei ani s-o punem pe picioare'', a spus Cristescu.

Potrivit acestuia, capitalul necesar desfasurarii activitatii bancii va proveni din piata interna, banii fiind luati, in principal, de la constructorii romani.

Constructorii romani au primit, pana in prezent, de la Executiv doar 65% din banii datorati pentru lucrarile realizate anul trecut, a declarat, potrvit NewsIn, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

"Cu toate ca Executivul a declarat ca a platit 90% din bani, putem confirma ca am primit doar 65% din aceste fonduri. Restul banilor sunt blocati la ordonatorii secundari de credite si la autoritatile locale", a declarat Laurentiu Plosceanu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.