Business2 Aprilie 200915:47

Lectura de un minut

Programul Casa Verde ar putea fi lansat de saptamana viitoare, destinatarii exclusivi vor fi administratiile locale, iar firmele care vor sa monteze panouri solare, pompe geotermale sau alte instalatii vor participa la licitatii, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Am programul in forma de draft. Singura chestiune care nu a fost prinsa e cea referitoare la tehnologia cu celule fotovoltaice, care am inteles ca a devenit mai accesibila, pe care am putea s-o introducem, de asemenea, in program. Noutatea este ca destinatarii exclusivi sunt administratiile locale. Si asociatiile de locatari care vor sa-si monteze panouri vor putea accesa subventii prin intermediul administratiilor locale", a mai spus Nemirschi, citat de NewsIn.

Ministrul a adaugat ca instalatorii vor participa la licitatii, deci nu vor avea cote alocate, asa cum este cazul in programul Rabla, si vor avea stabilite niste conditii de indeplinit. De asemenea, pentru ca echipamentele sa fie declarate eligibile, au fost stabilite standarde clare si garantii.

Valoarea totala a programului, precum si nivelul subventiei suportate de stat, prin Fondul de Mediu, vor fi anuntate saptamana viitoare.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.