BNP Paribas Real Estate, divizia imobiliara parte a grupului francez BNP Paribas si fosta Atisreal, a afisat la nivel global o cifra de afaceri de 666 milioane de euro si un profit de 138 milioane de euro, dupa ce in 2007 raportase un profit de 188 milioane de euro la o cifra de afaceri de 751 milioane de euro.

60% din cifra de afaceri inregistrata in 2008 a fost realizata in Franta, 15% in Marea Britanie, 13% in Germania, 7% in Italia, 4% in Spania, iar restul de un procent in alte tari. Pe linii de business structura cifrei de afaceri arata astfel:

  • 73% din servicii si 27% din property development;
  • 85% din proprietati comerciale si 15% din spatii rezidentiale.

BNP Paribas Real Estate si-a continuat expansiunea regionala in 2008, sprijinindu-si clientii in globalizarea strategiilor imobiliare. Pe langa achizitiile din Romania, Jersey si India si deschiderea de noi birouri in Dubai si Bahrain in 2008, BNP Paribas Real Estate a semnat noi aliante in alte 6 tari: Olanda, Polonia, Rusia, Ukraina, Grecia si Cipru.

BNP Paribas Real Estate este prezenta in 25 de tari, inclusiv prin aliantele sale (parteneriate comerciale cu Austria, Canada, Cipru, Statele Unite, Grecia, Irlanda de Nord, Japonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia si Ucraina), avand 125 birouri la nivel mondial.

Procesul de rebranding – de la Atisreal la BNP Paribas Real Estate – este in prezent finalizat in Belgia, Irlanda, Italia, Jersey, Luxemburg, Orientul Mijlociu, Romania si Statele Unite.

In iunie 2009, Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si India vor adopta brandul BNP Paribas Real Estate. Totusi, in Franta liniile de business care implica proprietati comerciale si dezvoltarea de unitati rezidentiale isi vor mentine brandul BNP Paribas Immobilier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.