Green City Residence este printre primele proiecte rezindentiale de anvergura construite in zona de Sud a Bucurestiului. Proiectul a avut lansarea joi dimineata chiar in locatie, in comuna 1 Decembrie.

Cei prezenti au avut ocazia sa vada casa demonstrativa de tip Neva, complet mobilata si utilata, santierul, unde fundatiile a 68 de case sunt gata turnate si restaurantul complexului unde a avut loc receptia. Dintre invitatii prezenti ieri (n.r. joi, 26 martie 2009) la lansare, au facut parte Meme Stoica, Victor Becali, Silvia Pop.

Zona de 120 ha va cuprinde la finalizarea proiectului Green City, in 2014, un total de 4.000 de locuinte de tip P+1, P+2 sau apartamente de 1, 2, 3 sau 4 camere in blocuri de P+3 sau P+4.

Casa Neva

"Pentru prima faza a acestui proiect (n.r. cu data de finalizare 30 septembrie 2009), care va cuprinde 356 de case Neva, s-a facut o investitie de 124 milioane ron (aproximativ 30 milioane euro). Investitorul, nou-infiintata societate Green City Construct, preconizeaza ca isi va amortiza investitia in 2 ani”, au declarat reprezentantii proiectului la inaugurare.

Casa Neva are o structura P+1; 158 mp construiti suprafata desfasurata; 117 mp suprafata utila; curte de 100 mp; pret 84.000 euro + 5% TVA, care include “constructia si ternul aferent”, a declarat Marcela Chiran, directorul de marketing al Green City. La acest model, doi dintre peretii casei sunt comuni cu ai unei alte case Neva, deoarece sub acelasi acoperis se afla practic 4 case de acest fel.


Avantajul, dupa cum au spus reprezentantii EuroMetropola, este faptul ca o familie mare poate achizitiona si transforma doua case Neva intr-una mai mare. “Structura acestor case este pe cadre, deci este una flexibila, putand fi configurata dupa dorintele cumparatorului”, a declarat unul dintre reprezentatntii Green City.

Pana in prezent au fost deja cumparate 40 de case Neva, iar proprietarii se inscriu in profilul: familie cu copii, studii superioare, 35 ani, activeaza in domeniul bancar.

Familiile cu copii, vor putea gasi aici o gradinita si o scoala privata, “costurile acestora vor ramane ferme pe toata durata ciclului de studii”, a spus Marcela Chiran.

Pe langa unitatile de invatamant privat, viitorii proprietari din "oras" vor putea beneficia si de un centru comercial Mega Image, de un hotel cu centru Spa & Wellness, de piscini interioare si exterioare, de sali de fitness, 10 km de piste ciclabile, 6 terenuri de tenis. Instalatiile si retelele edilitare de electricitate, apa potabila, canalizare, gaze natural, cablu Tv, telefonie fixa sunt si ele asigurate.

Nu in ultimul rand, locuitorii din Green City vor avea la dispozitie 60 de ha de parc si de 4 ha de lac artificial, raul Arges fiind in imediata apropiere a "orasului".

Finantare

Pentru cei care vor sa achizitioneze una dintre locuintele Green City, finantatorul integral al proiectului, sucursala pilot CEC Alexandru Obredgia, acorda imprumuturi. Creditul se acorda pe 35 de ani cu o dobanda pentru primul an de 10.48%. Pentru un astfel de credit ipotecar se iau in calcul veniturile intregii familii.

”Unitatea noastra acorda imprumuturi ipotecare pentru cumpararea unei case in Green City Residence cu un avans de 15%, iar pentru cine nu are banii pentru avans se poate acorda si un credit nenominalizat. Se pot discuta modalitati personalizate de plata, in functie de cerintele clientilor, mai ales ca vom avea o echipa de consultanta imobiliara si financiara care va fi disponibila in cel mai scurt timp”, a declarat Adrian Popescu, directorul sucursalei pilot CEC Alexandru Obredgia.

Achizitionarea unei case din acest proiect se mai poate face si printr-o alta modalitate de plata: “un avans de 25%, iar restul se va plati esalonat in 3 transe”, declara Laura Mocanu, reprezentant EuroMetropola.

Proiectul Green City Residence este dezvoltat in judetul Ilfov, comuna 1 Decembrie, amplasarea acestuia fiind la km 18 pe DN5 (Bucuresti-Giurgiu) la numarul 264, la numai 25 de minute de centrul orasului. Zona este accesibila avand ca mijloace de transport ce asigura legatura ca Bucurestiul: o linie RATB, 2 linii maxi-taxi precum si acces la statii de cale ferata.

In urmatori 5 ani, sudul Bucurestiului se va extinde cuprinzand constructia unui port naval, numit Portul 1 Decembrie, situate la 2 km pe canalul navigabil al raului Arges, cat si constructia unui nou aeroport comercial in dreptul localitatii Adunatii Copaceni, la numai 5 km de asamblul rezidential. De asemenea, acesta zona este inclusa in planul de dezvoltare a zonei Metropolitane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.