O criza a pietei imobiliare era inevitabila in cel mult trei ani, iar situatia actuala este chiar mai vesela decat cea pe care consultantii imobiliari o asteptau. Criza globala a salvat piata de la o criza locala, mult mai puternica, deoarece intreaga piata imobiliara si, in special cea de retail, se indrepta spre un colaps, a explicat Bogdan Georgescu, Managing Partner al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

„Lacomia de a dezvolta ne facea sa nu mai vedem nevoia reala a populatiei. Am uitat sa facem bani muncind. Tot ce mai putem face acum este sa invatam cum sa evitam o criza locala, dupa ce am pus accent pe superficialitate si am admirat prea mult smecherii”, a declarat Bogdan Georgescu (foto).

In opinia presedintelui Colliers, criza globala a salvat piata imobiliara de la o criza locala, inevitabila in urmatorii doi-trei ani, intrucat prea multe ”proiecte absurde” primeau finantare si erau dezvoltate. Actuala criza a afectat insa piata imobiliara doar la nivelul cererii, nu si la nivelul ofertei.

„Era o piata supra-aglomerata, in special cea de retail, care nu suporta nici macar un sfert din proiectele propuse spre finantare. Ne intreptam spre un colaps al pietei imobiliare, insa acum criza ne obliga sa ne uitam atent la fiecare proiect in parte, in caz contrar, dupa ce va trece criza globala ne-am putea confrunta cu una locala”, a adaugat Georgescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.