Pretul locuintelor ar putea scadea cu 20-25%, in cursul acestui an, daca bancile nu vor relua activitatea de creditare, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Ion Radu Zilisteanu.

"Atat apartamentele noi cat si apartamentele vechi au suferit scaderi de preturi, iar unii dezvoltatori si-au inghetat proiectele. Cred ca cele mai expuse scaderilor de pret sunt apartamentele mari, de trei sau patru camere cu vechime de 30-40 de ani, din zonele periferice", a declarat presedintele ARAI, citat de NewsIn.

El a mai spus ca dezvoltatorii, pentru a contracara reducerea creditelor acordate de banci, au inceput sa vanda in rate sau sa inchirieze locuintele terminate, iar daca potentialii cumparatori vor reusi sa achizitioneze locuinta in cativa ani, chiria va fi dedusa din pretul de achizitie.

Zilisteanu a mai spus ca, dupa aceasta criza, piata imobiliara se va reaseza pe alte principii, iar preturile nu vor mai ajunge la valorile actuale.

Potrivit vicepresedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), Ion Marin, tranzactiile imobiliare s-ar putea reduce in acest an cu pana la 50% fata de anul 2008. "Este foarte greu de estimat, insa ne asteptam la o scadere intre 30 si 50% a numarului de tranzactii imobiliare, in acest an. Chiar daca ar fi asa, inca nu ar fi rau", a precizat reprezentantul UNNPR.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.