Pretul apartamentelor vechi din Brasov a scazut in medie cu 20-25% din luna septembrie a anului trecut si pana in prezent, printre cele mai afectate zone fiind Grivitei si Astra, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Pretul apartamentelor vechi a crescut semnificativ in ultimii ani in Brasov, insa doar pana in vara lui 2008, cu o medie de crestere de aproximativ 25% pe an.

Din punct de vedere al ofertei, in Brasov s-a inregistrat un numar tot mai mare de proiecte rezidentiale in curs de dezvoltare sau anuntate, dar rata de absorbtie este in prezent destul de scazuta, se mai arata in analiza Colliers.

Pentru anul 2008 au fost identificate in Brasov 12 proiecte mari aflate in curs de dezvoltare, avand fiecare peste 100 de apartamente. Printre acestea se numara Alpin Towers, dezvoltat de RSK Construction&Development Ltd in zona Racadau si Seasons Residence, dezvoltat de GESPI Investments, pe drumul spre Poiana Brasov.

Specialistii Colliers estimeaza ca pe piata din Brasov vor fi dezvoltate in urmatorii ani in jur de 7.000 de apartamente, in mai multe faze. Peste 3.000 dintre acestea sunt in prezent disponibile la vanzare si programate sa fie livrate in perioada 2009-2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.