Prezent pe piata limobiliara din anul 1997, grupul Axa este activ astazi cu doua proiecte rezidentiale: Saphire Residence, ce va fi livrat la sfarsitul anului si Ambra Residence, unde lucrarile de constructie vor incepe in primvara. Cum rezista in actuala furtuna imobiliara? "Prin proiecte mici si foarte bine targetate", explica Anca Otobicu, directorul executiv al Axa Estate Studio, agentul exclusiv de vanzari al grupului.

"Nu am cautat proiecte voluminoase, cu sute de apartamente"

La sfarsitul acestui an, Axa Grup (AXA Estate Studio, Axa Concept, Atelier Arhitectura AXA, AXA Development, AXA Interiors, AXA Investment) va livra proiectul Saphire Residence, o investitie de 7,8 milioane de euro, amplasat in nordul Bucurestiului, in apropierea parcului Herastrau, ce cuprinde 18 apartamente. Planurile grupului pentru 2009 mai includ proiectul rezidential Ambra Residence, in apropiere de padurea Baneasa si o cladire de birouri, in zona Obor.

"Pentru Ambra Residence am obtinut deja autorizatia de constructie si vom incepe lucrarile in luna martie, investitia fiind de 6,2 milioane de euro. Tot in aceasta primavara, intentionam incepem o cladire de birouri, astfel incat sa o putem livra la finalul anului 2010", a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Anca Otobicu (foto), directorul executiv al Axa Estate Studio.

Pentru cladirea de birouri, Jasp Business Center, planul proiectului prevede o suprafata totala construita de 11.000 mp, desfasurata pe 11 niveluri, valoarea investitiei planificate fiind de 16 milioane de euro. Grupul a obtinut deja autorizatia de constructie.

In ceea ce priveste momentul ales pentru inceperea lucrarilor de constructii, Anca Otobicu crede ca nu exista un standard care sa poata asigura succesul, ci depinde intotdeauna de fiecare proiect in parte. Ce a ajutat grupul Axa in contextul unei pietei rezidentiale inghetate, crede oficialul companiei, a fost dimensiunea si targetarea clara a proiectelor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.