Desi volumul inchirierilor din 2008 a fost ridicat, aproximativ 275.000 mp de spatii de birouri fiind tranzactionati, rata de neocupare a crescut la 6% in ultimul trimestru al anului, arata cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko.

Anul trecut s-au inchiriat aproximativ 275.000 mp de birouri, peste 80% dintre tranzactii fiind preinchirieri. Rata de neocupare a inregistrat o crestere de circa 6 % catre finalul anului, spatiile de birouri de clasa A atingand nivelul de 2%, in timp ce pentru spatiile de clasa B, rata de neocupare a fost de 7,5%.

“Acest grad de neocupare ridicat comparativ cu anii precedenti se explica prin oferta generoasa din unele zone ale orasului. Un exemplu este dat de Pipera care, din cauza infrastructurii precare, nu a reprezentat o alternativa viabila pentru anumite categorii de chiriasi”, sustin reprezentantii CBRE|Eurisko.

Preferintele chiriasilor s-au indreptat spre nordul Bucurestiului (45% din totalul tranzactiilor), aceasta zona fiind preferata de chiriasii din domeniile: Servicii financiare, IT si Telecomunicatii si Productie industriala si energetica. Din totalul spatiilor de birouri inchiriate anul trecut, Pipera a cumulat 39%, majoritatea tranzactiilor fiind preinchirieri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.