Primaria capitalei mai are de expropriat 16 terenuri si imobile care stau in calea construirii Pasajului Basarab. Pentru a putea intra in posesia lor, consilierii generali au fost convocati din nou in sedinta extraordinara maine, pentru a aproba proiectul prin care se cere Guvernului sa rezolve problema exproprierilor.
Din cele 16 proprietati a caror situatie nu a fost rezolvata, patru proprietari au obtinut in instanta dreptul de a primi despagubirile cerute. Este vorba despre sume care depasesc chiar si doua milioane de euro.

Despagubiri de milioane


Pentru cladirea cu patru etaje de pe strada Vasile Milea nr. 2F, instanta a decis plata unei despagubiri de 1,3 milioane euro plus TVA. Imobilul este nou si are o parcare in fata, la strada, unde nu poate parca insa oricine. La cateva minute dupa ce am oprit masina acolo, a aparut un paznic care ne-a invitat sa parasim cat mai repede zona pe motiv ca nu avem voie sa lasam masina acolo. O alta despagubire importanta, de peste doua milioane de euro, a fost aprobata de instanta pentru imobilul in care a functionat fosta Fabrica de Bere Grivita, care a fost dezafectata in urma cu cativa ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.