Construit initial doar pentru a scapa de o inestetica groapa de gunoi, cartierul a devenit in timp un pariu important al dezvoltatorilor de locuinte. Principalele atuuri ale cartierului din sudul Bucurestiului sunt parcul omonim, accesul facil si apropierea de Piata Unirii.

Parcul Tineretului este cel mai mare din lunca Dambovitei, desfasurandu-se pe o suprafata totala de 80 de hectare. Pe langa parc, dincolo de copaci, apar an de an noi blocuri.

Cel putin patru proiecte rezidentiale sunt acum in plina derulare in aceasta zona. Blocul reprezinta primul si unicul tip de imobil din aceasta zona. Pana in perioada comunista, dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului nu viza aceasta regiune.

Planul de Sistematizare a sudului capitalei din perioada comunista a dus la aparitia primelor blocuri aici, in anii 1950. Acest plan isi propunea in primul rand sa asaneze cea mai mare groapa de gunoi a Capitalei si sa o transforme intr-un parc atractiv. A urmat un proiect imobiliar de amploare, ansamblul de locuinte Lanariei-Vacaresti, care a dus la aparitia unui numar mare de blocuri de cinci si de noua etaje.

Limitele cartierului, cele mai cautate

Dupa caderea comunismului, oamenii de afaceri care au pariat pe dezvoltarea sectorului imobiliar au demarat proiecte aici. Acum, in zona, sunt finalizate recent sau in lucru peste 1.000 de apartamente.

Calea Vacaresti, una dintre limitele cartierului, a fost dintotdeauna cautata pentru constructia de blocuri. Asmita Gardens, un proiect dezvoltat de Asmita Grup si European Convergence Development Company Limited, cuprinde 765 de apartamente in sapte blocuri-turn, cu 16, 20 si respectiv 24 de etaje.

Jumatate din proiect a fost cumparat de fondul Charlemagne Capital Limited. Proiectul va fi finalizat in ultima parte a acestui an. Cea mai ieftina locuinta in complex este un apartament cu doua camere, la pretul de 150.000 de euro, plus TVA. Cele cu trei camere ajung si la 240.000 de euro. Locul de parcare este platit separat, 10.000 de euro fara TVA, pentru un spatiu exterior si 15.000 de euro, plus TVA, pentru un spatiu subteran.

Oferta Asmita Gardens este una destinata celor cu bugete mai consistente. Alti dezvoltatori si-au stabilit preturi de vanzare ceva mai mici. In complexul Octopus Garden, dezvoltat de compania de constructii si demolari Apolodor, se poate procura un apartament cu patru camere la un pret mai mic decat al unuia cu trei camere in Asmita Gardens.

O locuinta de patru camere costa 220.000 de euro, plus TVA. La doua camere, preturile incep de la 110.000 de euro. Octopus Garden cuprinde 152 de apartamente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.