Viitorul Plan Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului va fi gata peste trei-patru ani, in conditiile in care actualul plan expira in decembrie 2010, a declarat, marti, arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Acesta a precizat ca mai intai va fi elaborat un caiet de sarcini privind strategia de dezvoltare a Bucurestiului, apoi va urma un audit al actualului Plan Urbanistic General, care va suferi amendari. Practic, PUG amendat va functiona pana la elaborarea celui nou. Auditul va trebui sa determine ce studii de fundamentare exista in urbanism si care mai trebuie elaborate, conform NewsIn.

Patrascu a precizat ca Planul Urbanistic actual a fost foarte corect intocmit in faza sa initiala, dar a recunoscut ca s-au facut prea multe derogari de la el. El a precizat ca planurile urbanistice generale din tarile dezvoltate sunt foarte rigide si greu de modificat.

Planul Urbanistic General (PUG) contine prevederi la scara intregului oras. PUG stabileste norme generale, pe baza carora se elaboreaza, la scara mai mica, planurile urbanistice zonale (PUZ) si, apoi, planurile urbanistice de detaliu (PUD).

PUZ stabileste norme mai detaliate decat PUG, pentru o anumita zona a orasului. El poate fi modificat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), atat in privinta regimului de inaltime, cat si a densitatii cladirii (suprafata ocupata de cladire in raport cu cea a parcelei pe care se construieste).

PUD stabileste norme la nivelul unei parcele sau ale unei strazi, mai exact parametrii in care se poate construi. PUD este documentul pe baza caruia se elibereaza certificatul de urbanism sau autorizatia de construire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.