Compania estoniana IPC Investment Group a intrat pe piata locala in anul 2005 si a investit in total 33 de milioane de euro in crearea si dezvoltarea a trei companii. Ultima dintre acestea, First Office, se ocupa cu inchirierea spatiilor de birouri in sistem all inclusive (mobilate si complet echipate) si vizeaza in acest an afaceri de doua milioane de euro.

First Office activeaza pe piata romaneasca de la inceputul anului 2007 si reprezinta o investitie initiala de 1,4 milioane de euro (n.r.: fara valoarea chiriei), alti 250 de mii de euro urmand a fi investiti in acest an de catre IPC Investment Group in inchirierea de spatii de birouri. Compania are sediul in Victoria Business Park, in zona de nord a Capitalei, unde a contractat in 2007 o suprafata de 75% din corpul 3 al parcului de afaceri, pe o perioada de sapte ani.

“In prezent, avem un grad de ocupare de 80% si ne propunem sa ajungem pana la 95%. De asemenea, tintim pentru acest an o cifra de afaceri de doua milioane de euro, dupa ce anul trecut am depasit pragul de un milion de euro”, a declarat Haricleea Spaler, director general al First Office, adaugand ca marja de profit variaza intre 20 si 50%.

Cu un numar de noua angajati, First Office si-a propus sa investeasca, in urmatorii ani, 10 milioane de euro in inchirierea de centre de birouri, excluzand dezvoltarea sau cumpararea de proiecte, deoarece acestea ar creste cheltuielile.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.