In jur de 100 de oameni au participat luni la un mars de protest la adresa construirii Dambovita Center, pe motiv ca afecteaza mediul si traficul, dar are si probleme de legalitate.

“Oprescule, tu esti bun la carnati si Mos Craciun!”, “Vrem copaci si libertate, nu doar mall-uri sofisticate!” - acestea sunt doar doua dintre cele 15 pancarte ce au fost afisate de protestatarii de la opt ONG-uri care au scandat luni la adresa construirii Dambovita Center. Cei aproape 100 de oameni au marsaluit, timp de doua ore, de la Casa Radio pana la Primaria Capitalei, in incercarea de a convinge Consiliul General sa nu accepte acest proiect, dupa ce a trecut deja de Comisia de urbanism.

In opinia protestatarilor, deschiderea complexului Dambovita Center va afecta in primul rand mediul, din cauza construirii celor cinci niveluri subterane ce ar duce imediat la degradarea panzei freatice si inundarea imobilelor din zona adiacenta, pe langa defrisarea celor 800 de copaci.

In al doilea rand, traficul va fi perturbat de masinile miilor de vizitatori atrasi de complex. De asemenea, si accesibilitatea ambulantelor Spitalului Municipal, aflat in vecinatate, ar avea de suferit din cauza supraaglomerarii traficului, mai sustin cei care au organizat marsul de protest.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.