Dezvoltatorul belgian Immo Industry Group (IIG), prezent si pe piata din Romania, a intrat oficial in faliment, decizia fiind aprobata de Camera de Comert din Dendermonde, Belgia. Masura a fost considerata inevitabila dupa ce IIG nu si-a putut respecta obligatiile legale si nu a dispus de lichiditatile necesare pentru a-si continua planul de salvare.

In Romania, IIG avea in plan dezvoltarea a doua parcuri industriale, la Satu Mare si langa Bucuresti (foto), pe autostrada Bucuresti-Constanta, la iesirea spre Fundulea. Dezvoltatorul a anuntat in vara anului trecut ca detine doua terenuri, de aproximativ 40 de hectare si estimeaza investitii totale de 100 milioane de euro.

Surse din piata imobiliara spun ca, desi acesta este primul faliment la nivel global al unui dezvoltator prezent si in Romania, nu va fi si ultimul din piata locala. Cu toate acestea, IIG nu incepuse lucrarile de constructie la cele doua proiecte anuntate, iar valoarea proprietatilor detinute in tara noastra era una scazuta.

„In luna septembrie 2008, IIG a fost lovit de lichidarea companiei Belgravia Asset Management, un important partener financiar din Jersey. Belgravia a investit in proiectele dezvoltate de IIG in Europa Centrala si de Est iar lichidarea sa a avut un impact major pentru fluxul de lichiditati al IIG”, se arata in comunicatul dezvoltatorului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.