Societatea civila protesteaza fata de planul urbanistic zonal (PUZ) prin care, in apropierea parcului Cismigiu, pe strada Brezoianu, va putea fi construita o cladire de 42 metri, intr-o zona protejata (cu cladiri de patrimoniu), unde planul urbanistic general nu permite cladiri peste 16 metri.

Beneficiarul PUZ-ului este societatea comerciala Universul controlata de omul de afaceri american Johnatan Mann, care declara anul trecut ca vrea sa construiasca in spatele Palatului Universul un hotel de cinci stele si sase etaje, ceea ce nu justifica o inaltime aprobata de 42 metri, anunta NewsIn.

Proiectul a starnit nemultumirea organizatiilor neguvernamentale. Asociatia Bucuresti apreciaza, intr-un comunicat de presa, ca proiectul nu contine toate avizele legale, ca incalca legea de protejare pe o raza de 100 de metri a monumentelor si ca redactarea sa a fost facuta fara consultarea locuitorilor din zona, desi acesta ii afecteaza.

"Proiectul de plin de ilegalitati si greseli. Astfel, el ar fi trebuit sa aiba avizul Directiei de Transport din primarie, numai ca acolo apare un document de la aceasta directie in care se spune ca aprobarea va veni ulterior. Hartile ce insotesc proiectul si care sunt baza acestuia, sunt gresite. Daca stam si calculam suprafetele parcelelor din zona, vom observa ca ele sunt mult mai mari ca intregul", spune Alexandru Binescu, presedintele Asociatiei Bucuresti.

Societatea Universul, beneficiara PUZ, apare la Ministerul Finantelor, potrivit datelor financiare pe 2007, avand datorii de 775.487 lei, creante de 984.174 lei si pierderi de 294.389 lei.

Jonathan Mann a venit in Romania in anul 2001 si a achizitionat, in 2006, pachetul majoritar al tipografiei Universul din Bucuresti. Mann deruleaza o serie de proiecte imobiliare in Bulgaria si in Republica Moldova. El a anuntat anul trecut ca demara in vara anului 2009, la Chitila, o investitie imobiliara de un miliard de euro care cuprinde construirea unui ansamblu mixt, care va regrupa locuinte, spatii comerciale si de birouri, valoarea totala a investitiei fiind de aproape un miliard de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.