Obisnuiti cu castiguri mari si neimpozitate din inchirierea de locuinte, proprietarii nu vor cu nici un chip sa scada din pret, nici chiar in aceste momente cand piata este puternic afectata de criza economica.
Analistii imobiliari sustin ca proprietarii pot cere orice suma, insa aceasta nu inseamna ca o vor si obtine, mai ales ca presiunile care actioneaza asupra pietei sunt tot mai numeroase: cerere mare, inghetarea veniturilor si somajul in crestere. Insa principala cauza care ar trebui sa impinga in jos chiriile o reprezinta cresterea ofertei, din cauza stagnarii vanzarilor.

Proprietarii incearca sa tina de pret, cu atat mai mult, cu cat segmentul chiriilor inca functioneaza, in conditiile in care pe piata nu se inregistreaza tranzactii de vanzare, sustin reprezentantii imobiliare.ro. „Se observa totusi o tendinta de stagnare a pretului chiriilor. Apar tot mai des cazuri in care se incearca o negociere in lei a chiriilor, tinand cont de unele previziuni pesimiste, care au fost mediatizate cu privire la evolutia cursului leu-euro in perioada urmatoare. Este posibil sa asistam in perioada imediat urmatoare la scaderea nivelului chiriilor”, ne-a spus Daniel Crainic, director de marketing la imobiliare.ro. La randul sau, analistul imobiliar Radu Zilisteanu sustine ca nu pretul cerut face piata. „Proprietarii sunt liberi sa ceara oricat. Insa nici ei nu se asteapta sa primeasca sumele fabuloase pe care le cer. Tendinta pe piata chiriilor este de micsorare a preturilor, in conditiile in care ofertele cresc”, ne-a declarat Radu Zilisteanu. Si Dan Chitafes, directorul uneri firme imobiliare, este de parere ca tarifele de inchiriere vor scadea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.