O solutie de iesire din criza pentru proprietarii de vile si apartamente care nu reusesc sa le vanda ar fi inchirierea acestora ca spatii comerciale.

Cererea pentru inchirierea de locuinte si spatii comerciale ramane constanta, astfel ca proprietarii de vile si apartamente pot recupera din investitie prin inchirierea lor ca spatii comerciale. In functie de imobil, acesta poate fi transformat in birou notarial, farmacie, magazin si chiar restaurant. Nu toti proprietarii le pot inchiria ca spatii comerciale, intrucat proprietatile trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Principala conditie pentru inchirierea apartamentelor ca spatiu comercial este aceea ca apartamentele sa nu fie situate mai sus de etajul doi. “Proprietarii de apartamente situate la parter si etajul unu au cele mai multe sanse sa le inchirieze ca spatii comerciale.

Daca imobilul are un vad comercial bun, pot fi inchiriate chiar si apartamentele de la etajul doi. Apartamentele sunt indicate pentru deschiderea de farmacii, magazine, birouri notariale, birouri de avocatura”, ne-a spus Matei Malos, general manager al site-ului magazinuldecase.ro.

Chiria pe care un proprietar de apartament cu doua camere ce se incadreaza pentru spatiu comercial, amplasat semicentral, o poate incasa este de 500-550 de euro pe luna. Un apartament de doua camere situat intr-o zona centrala poate aduce proprietarului 600-700 de euro pe luna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.