Analistii economici avertizeaza timisorenii asupra unui nou val de ieftiniri pe segmentul locuintelor. Cel mai sigur domeniu pentru plasamente financiare din ultimii ani, sectorul rezidential a trecut, in decurs de numai cateva luni, de la extaz la agonie.

Voci din mediul economic timisorean ii sfatuiesc pe locuitorii din vestul tarii sa nu investeasca in apartamente. Si asta, dupa ce ani de-a randul, acestea au fost vedetele pietei rezidentiale. Motivul este unul cat se poate de pragmatic si in acelasi timp infricosator pentru proprietarii de locuinte. Apartamentele, deja mai ieftine cu 10.000 - 15.000 de euro decat la inceputul anului trecut, se vor ieftini in continuare.

„Nu este o idee buna ca timisorenii sa investeasca in acest segment al pietei. Cred ca in urmatoarele trei luni preturile vor continua sa scada si nu se stie ce se va intampla. Sfatul meu este ca oamenii sa mai astepte”, avertizeaza analistul economic timisorean, Nicolae Taranu. Potrivit acestuia, cea mai indicata investitie imobiliara din zona o reprezinta terenul. „Castigati vor fi si banatenii care isi construiesc o casa in regie proprie, in primul rand pentru ca preturile materialelor de constructii au scazut”,
spune Taranu.

Clientul banatean a devenit dictator

Iar timisorenii i-au ascultat deja sfatul analistului economic. Vremurile in care locuintele se vindeau dupa criteriul pretului si cumparatorul se conforma unei atitudini de multe ori similare celei din magazinele de pe vremea comunismului „vrei, bine, nu vrei, si mai bine”, au ramas doar o amintire.

Inghetul tranzactiilor de pe piata imobiliara din ultimele luni, corelat cu o depreciere consistenta a preturilor, a transformat clientul de proprietati imobiliare intr-un adevarat dictator. El este acum in postura sa aleaga si sa studieze in voie oferta de apartamente si case, care a crescut simtitor in ultimul an in Timisoara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.