Desi Oprescu a promis ca nu se vor mai ridica turnuri la intamplare, consilierii generali au dat mai multe aprobari la sedinta CGMB de miercuri. Derogarile de la Planul Urbanistic General (PUG) nu se vor mai da asa usor incepand din primavara.

Consilierii generali au aprobat, la ultima sedinta, mai multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) care permit ridicarea unor cladiri mai inalte decat prevad normele din Planul Urbanistic General (PUG). Pe primul loc in topul constructiilor inalte se afla blocul de pe strada Lujerului nr. 42, care va avea 24 de etaje, in loc de 14, cat prevede PUG. Avizul urbanistic a fost semnat chiar de actualul arhitect-sef al Capitalei, Gh. Patrascu, deci nu se mai poate da vina pe fosta administratie.

Tot semnatura sa apare si pe avizul pentru construirea unui bloc de 20 de etaje in zona Cpt. Av. Alexandru serbanescu nr. 76-82/ N.Caranfil nr. 76-80. PUZ-ul anterior, din 2006, pentru aceasta cladire prevedea o inaltime de 16 etaje, dar aceasta a fost marita cu inca patru niveluri de actuala administratie.

Constructia va avea destinatia de hotel, birouri si comert, la fel ca si cea de pe Lujerului. Pe strada Barbu Vacarescu nr. 19, intr-o zona protejata, s-a aprobat PUZ-ul pentru un imobil de 22 de metri inaltime, cu noua metri mai mult decat e reglementat prin PUG.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.