Sute de companii specializate in instalatii de energie alternativa si care doreau sa participe la Programul "Casa Verde" se confrunta cu scaderi dramatice ale vanzarilor. Potentialii clienti care doreau sa-si utileze casele cu panouri solare asteapta demararea programului prin care statul promitea o subventie de 90%, program care a fost amanat pentru a treia oara.
"Vanzarile au stagnat din octombrie 2008, cand s-a anuntat subventionarea de catre stat cu 90% a instalatiilor de energii alternative. Numarul potentialilor clienti a crescut brusc cu 10%, insa majoritatea asteapta subventiile promise, nu se inghesuie sa cumpere", ne-a declarat Eugen Lungu, de la o societate care comercializeaza panouri solare. Multe dintre firmele specializate se afla in impas, practic, nu mai vand nimic de cateva luni, iar unele chiar au facut importuri suplimentare.

In septembrie anul trecut, oficialii Ministerului Mediului anuntasera un program prin care statul acorda persoanelor fizice o subventie de aproape 7.000 euro pentru dotarea caselor cu panouri solare, pompe geotermale sau instalatii eoliene. Pentru primul an al programului, 16.000 de romani ar fi putut beneficia de aceste subventii. Programul ar fi trebuit sa inceapa la sfarsitul lunii decembrie, apoi a fost amanat pentru luna ianuarie 2009, ca apoi oficialii ministerului sa anunte "regandirea" acestuia, urmand ca Executivul sa decida asupra oportunitatii si modalitatii de aplicare a Programului "Casa Verde".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.