Proiectul "Zona Metropolitana", al II-lea inel de centura al Capitalei si o centura feroviara de 81 km, care ar fi trebuit sa preia traficul de calatori de la periferii, au dat startul speculatiilor imobiliare pe raza comunelor ce urmau sa se alipeasca Bucurestiului, sustin consultantii imobiliari.

Potrivit consultantilor EuroMetropola, existau inca din 2007 suficiente voci care puneau la indoiala fezabilitatea proiectului Zona Metropolitana. Acestia sustin ca sansele ca "Marele Bucuresti" sa fie incadrat de Butimanu, Peris, Ciolpani, Gruiu, Nuci, Gradistea, Petrichioaia, Sinesti, Belciugatele, Fundulea, 15 comune din Giurgiu si inca 4 din Calarasi erau extrem de mici, din mai multe cauze care tin atat de cadrul legislativ, cat si de proiectele de infrastructura pe care le presupunea acest proiect.

Pe langa aceasta extindere, reprezentantii EuroMetropola mai spun ca erau inca doua mari promisiuni, un al doilea inel de centura al Capitalei si chiar o centura feroviara lunga de 81 km care ar fi trebuit sa preia traficul de calatori de la periferii.

"Anuntarea acestor planuri a dat startul unor speculatii de neinchipuit pe raza comunelor ce urmau sa se alipeasca Bucurestiului. Foarte multe dintre terenurile cu potential, pe o raza de 20 de kilometri de Capitala si chiar mai mult, au facut obiectul speculatiilor imobiliare. Exista zone in care cresterile de pret au fost justificate prin lucrarile de infrastructura realizate sau prin dezvoltarea efectiva a zonei. Toate acestea au fost posibile datorita investitiilor private, iar exemple pozitive sunt localitatile Fundulea, unde s-au construit numeroase parcuri industriale, sau Branesti si Belciugatele, unde s-au demarat atat proiecte rezidentiale, cat si industriale", comenteaza consultantii EuroMetropola, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.