Compania de investitii si dezvoltare imobiliara Westhill Development Ltd, iprezenta pe piata locala de doi ani, a amanat dezvoltarea celor doua centre comerciale anuntate, Crizantema Mall si Zenith, pana in primavara acestui an, din cauza conditiilor financiar-bancare, a declarat, pentru Wall-Street, Andrei Panculescu, director al Westhill Romania.

'Proiecte pot fi pornite oricand, daca sistemul bancar isi va reveni'

Westhill a lansat proiectul din Targoviste, Crizantema Mall, in luna aprilie 2008, investitia fiind estimata la 60 milioane de euro. Proiectul din Ploiesti, Zenith, a fost anuntat in luna iulie a anului trecut, iar investitia a fost aproximata la 140 milioane de euro. Insa in luna septembrie 2008, odata cu prabusirea pietelor financiare internationale, Westhill a decis amanarea ambelor proiecte.

„Decizia de amanare am luat-o in luna septembrie, cand am stopat orice cheltuiala. Autorizatiile au fost luate, insa am oprit lucrarile de constructie pana in luna martie-aprilie. Ambele proiecte pot fi pornite oricand, daca sistemul bancar isi va reveni”, ne-a declarat Andrei Panculescu.

Mai multe detatii despre cum influenteaza sistemulbancar inceperea unui proiect imobiliar gasiti aici.

Cine mai cumpara in 2009

Andrei Panculescu crede mai devreme de al doilea semestru al anului nu vom vedea schimbari majore in piata locala, doarece bancile au o mare problema nu neaparat in a acorda finantare, ci in a evalua proprietatile. Nefiind tranzactii, nu exista nici pret si astfel asset-urile sunt foart greu de evaluat, iar banii, la fel de greu de imprumutat.

Tranzactiile din prima jumatate a anului 2008 au fost incepute in 2007, iar cele care s-au inchis la sfarsitul lui 2008 erau incepute cu patru-cinci luni inainte, tranzactiile noi lipsind din piata.
Mai multe informatii despre 'cumparatorii' lui 2009 gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.