Programul Casa Verde a fost amanat din nou, pe termen nedeterminat, atat pentru ca bugetul fondului de mediu nu a fost aprobat, cat si din cauza ca Ministerul Mediului a identificat patru probleme ale programului, a declarat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Am identificat patru probleme care au determinat amanarea acestui program. Prima tine de o incapacitate la nivelul Administratiei Fondului de Mediu de a indeplini prima sarcina, si anume validarea instalatorilor. A doua se refera la niste nereguli din ghidul solicitantului, legate de neclarificarea principiului 'primul venit, primul servit'. De asemenea, cred ca multi solicitanti vor cere acesti bani pentru case de vacanta si nu mi se pare oportuna cheltuirea atator bani pentru aceste locuinte, pe care oamenii le folosesc de cel mult cateva ori pe an", a spus Nemirschi, potrivit NewsIn.

In plus, el este nemultumit de faptul ca ghidul nu precizeaza cati dintre producatorii echipamentelor de energie eoliana, de panouri solare sau pompe geotermale trebuie sa provina din Romania sau din Uniunea Europeana, deoarece nu vrea ca "produse din Asia, care au preturi mici si o calitate necorespunzatoare, sa fie cele mai vandute prin acest program".

Ministrul Mediului a adaugat ca va prezenta aceste probleme in sedinta de guvern de vineri, urmand ca Executivul sa aleaga intre revizuirea ghidului solicitantului, reducerea partiala a finantarii pentru acest program, continuarea lui in forma propusa de fostul ministru al Mediului - Attila Korodi - si anularea intregului program de inlocuire sau completare a sistemului clasic de incalzire cu sisteme care folosesc energie alternativa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.