In ultimii ani, George Padure a disparut din atentia opiniei publice. Dar asta nu inseamna ca s-a retras si din afaceri. Fostul primar al sectorului 1 a ales inca din 2006 investitiile imobiliare in detrimentul politicii. Ploaie. Trafic infernal pe toate bulevardele Bucurestiului. Cautam cu inversunare sediul companiei Gepa, pe undeva pe langa manastirea Casin.

Ne asteptam sa gasim o cladire de birouri facuta din metal si sticla. Surpriza: George Padure are biroul intr-o casa mica, in spatele unei curti pline de verdeata.

El sta relaxat in fata unui birou, pe care este o ordine exemplara. O camera cu peretii albi si cateva dulapuri cu dosare. Acesta este spatiul in care unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania isi petrece zile intregi.

Imobiliarele sunt o afacere „de suflet”

„Tocmai am venit de pe santier. Livrez apartamentele din Metropolis” afirma el. Are angajati care ar putea sa faca asta. O echipa de oameni ii sta la dispozitie, dar vrea sa se asigure ca totul merge asa cum trebuie. Este un perfectionist prin definitie. „Am responsabilitati. Trebuie sa fiu aici. Sunt lucruri foarte mari si importante de facut”, spune zambind.

A intrat in afaceri inainte de 1989. Este adevarat, nu in Romania, ci in Belgia, tara in care se stabilise din 1980. La inceput a lucrat pentru o companie care vindea produse electronice, firma la care a devenit director in doar trei ani. Apoi si-a dezvoltat propria afacere, Gepa Belgia.

Cunoscator a patru limbi (engleza, franceza, olandeza si greaca), se profileaza pe comertul international, devenind cel mai mare exportator de produse electronice pe piata Greciei.

Dupa revolutia romana din decembrie se hotararste sa revina in tara. Astfel, in 1990 deschide Gepa Electrocenter. La inceput, Gepa a insemnat doar electronice si produse de lux. „Gepa a trecut prin mai multe faze, datorita tranzitiei din Romania”, povesteste el cu nostalgie.

„Dupa criza din ‘97 am inchis-o, am inchiriat sediul unor banci. Am intrat in afaceri imobiliare. Dupa care am deschis Gepa din nou, dar pe produse de mobilier: Gepa Decor si magazinul Mobila Gepa.”


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.