Cele mai mari proiecte din Capitala dupa numarul de unitati anuntate vor insuma 20.000 de locuinte. Anul trecut, cand efectele crizei mondiale se vedeau in buzunarele primilor perdanti, cinci investitori anuntau constructia pe piata autohtona a peste 20.000 de locuinte.

Marii dezvoltatori spun ca pe santierele lor se va lucra si in 2009. Optimismul nu mai este insa omniprezent in declaratiile lor. Au aparut nuante.

Da, primele faze ale proiectelor vor fi realizate. Pentru acestea, de regula, bancile au acordat finantare. Ce se va intampla insa mai departe cu grandioasele proiecte? Pana si analistii se feresc de predictii ferme.

Compania Martinsa Fadesa, care in vara trecuta a intrat in incapacitate de plata in Spania, si-a anuntat intentia de a construi cel mai mare complex rezidential din Romania.

64 de hectare, suprafata ansamblului Bonaire

Ansamblul Bonaire va fi ridicat in comuna ilfoveana Stefanestii de Jos, din apropierea Capitalei si va avea un numar record de locuinte. Nu mai putin de 7.600 de apartamente si vile au fost proiectate in ansamblul dezvoltat pe o suprafata de 64 de hectare. Pe langa imobilele de locuinte, complexul va mai cuprinde spatii de birouri, de retail si un hotel.

Cand bancile dadeau bani tot mai greu si la costuri tot mai mari, proprietatile noi se devalorizau, iar numarul cumparatorilor se injumatatise, Fadesa spunea ca va investi peste un miliard de euro in acest ansamblu. De atunci lucrurile nu s-au schimbat cu mult.

1,2 miliarde de euro pentru proiectul Fadesa

„Am reevaluat investitia necesara dezvoltarii proiectului Bonaire pana la aproximativ 1,2 miliarde de euro”, a declarat Pablo Perez Vazquez, Country Manager Romania Martinsa Fadesa. Acesta a subliniat faptul ca firma are asigurata deja o parte din finantare pentru ansamblul din Stefanestii de Jos. „Am inceput sa vindem din terenurile pe care le detinem in Romania si ne aflam in discutii pentru alte loturi din portofoliu”, a mai spus Vazquez.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.