Proprietarii de apartamente tin chiriile la un nivel ridicat cu toate ca numarul locuintelor libere din piata a crescut considerabil, iar mai multi dezvoltatori au decis la randul lor sa scoata la inchiriere locuintele noi pe care le construiesc, au declarat consultantii imobiliari.
"Inca din perioada verii, inchirierea a devenit o optiune pentru proprietarii care nu reuseau sa-si tranzactioneze locuintele la pretul sperat. Totusi, aceasta varianta nu a putut fi adoptata decat de catre cei care nu depindeau financiar de aceasta vanzare si aveau deja o resedinta. Proprietarii care s-au transformat in rentieri au ramas in avantaj pentru ca preturile chiriilor s-au mentinut, iar numarul solicitarilor a crescut", au declarat, pentru NewsIn, consultantii EuroMetropola.

Potrivit consultantilor, clientii care si-au amant decizia de a-si cumpara propria locuinta au ales in schimb sa isi prelungeasca contractele de inchiriere. "Trebuie sa avem in vedere faptul ca in acceptia romanilor a fi chirias trebuie sa fie doar o situatie temporara, pana reusesc sa faca trecerea la statutul de proprietar. In tara noastra, ponderea cea mai mare din fondul locativ existent la sfarsitul anului 2007 o reprezentau locuintele aflate in proprietate majoritar privata (97,7%)", au mai spus cei de la EuroMetropola.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.