Principalele materiale de constructii au ajuns la preturile cu care se comercializau acum trei ani.

Cel mai mult au scazut la pret materialele importante, fara de care nu se poate construi nimic, cum sunt cimentul, fierul beton si caramida. Pe de alta parte, la materialele de constructii din import sunt prevazute scumpiri din cauza cresterii monedei euro. „In aceasta perioada se pot cumpara materiale de constructii cu pretul la nivelul de acum trei-patru ani“, a declarat pentru Cotidianul Ciprian Ana, administratorul Policons Group SRL. Cel mai mult s-a ieftinit fierul beton. „Daca in vara lui 2008 plateam fierul beton cu 4,20 de lei kilogramul, in aceasta perioada fierul costa doar 1,90 lei kilogramul“, a precizat Ciprian Ana.

Cimentul a ajuns sa coste in aceasta perioada 25-27 de lei sacul de 50 de kilograme, in timp ce acum cateva luni, acelasi sac varia la pret intre 35 si 37 de lei.

„Si caramizile s-au ieftinit. Asta-vara, metrul cub de caramida costa in jur de 360 de lei, in timp ce acum se poate cumpara la aproximativ 300 de lei“, a amintit Ciprian Ana. Majoritatea jucatorilor din domeniul pietei constructiilor sunt de parere ca lucrurile nu vor ramane asa, intrucat aceasta perioada este una in care nu se construieste, indiferent ca este criza sau nu. „Intr-adevar, preturile au mai scazut, mai ales la fier beton, dar inca nu se poate face o previziune concreta pentru ca este iarna, nu este sezon de construit. Cei mai multi dezvoltatori se afla in asteptare“, a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.